Potrebno je:
- 500 gr pilećih grudi
- 200 gr majoneza
- 50 gr pečenog oljuštenog kikirikija
- 50 gr semenki suncokreta
- 2 oljuštena krompira
- 1 struk praziluka
- 3 šargarepe
- 6 kiselih krastavaca
- 1 limun
- 1 kašika mešavine začina
- 1 kašika senfa
- pola kašičice kariija
- 200 ml kisele pavlake
Priprema:
Meso isečemo na tanke duguljaste parčiće, praziluk na tanke polukrugove, krompire na kocke, a kisele krastavce na sitnije kockice. Šargarepe isečemo na sitnije kockice i stavimo u šerpu sa provrelom vodom da se kuvaju. Kada je šargarepa polukuvana u šerpu dodamo isečen krompir. Skuvanu šargarepu i krompir procedimo. Ispržimo pileće meso. U veći sud stavimo isečen praziluk, kari, isečene krastavce, mešavinu začina, suncokret i kikiriki. Pola limuna iscedimo na cediljci i limunovim sokom prelijemo sastojke u sudu. Dodamo senf, ispečeno meso, kuvanu šargarepu i krompir, kiselu pavlaku, majonez i promešamo salatu. Serviramo u dublju činiju na listovima zelene salate.
Prijatno :)
Prijatno :)
Коментари
Постави коментар