Пређи на главни садржај

Indijska salata

Potrebno je:

  • 500 gr pilećih grudi
  • 200 gr majoneza
  • 50 gr pečenog oljuštenog kikirikija
  • 50 gr semenki suncokreta
  • 2 oljuštena krompira
  • 1 struk praziluka
  • 3 šargarepe
  • 6 kiselih krastavaca
  • 1 limun
  • 1 kašika mešavine začina
  • 1 kašika senfa
  • pola kašičice kariija
  • 200 ml kisele pavlake

Priprema:

Meso isečemo na tanke duguljaste parčiće, praziluk na tanke polukrugove, krompire na kocke, a kisele krastavce na sitnije kockice. Šargarepe isečemo na sitnije kockice i stavimo u šerpu sa provrelom vodom da se kuvaju. Kada je šargarepa polukuvana u šerpu dodamo isečen krompir. Skuvanu šargarepu i krompir procedimo. Ispržimo pileće meso. U veći sud stavimo isečen praziluk, kari, isečene krastavce, mešavinu začina, suncokret i kikiriki. Pola limuna iscedimo na cediljci i limunovim sokom prelijemo sastojke u sudu. Dodamo senf, ispečeno meso, kuvanu šargarepu i krompir, kiselu pavlaku, majonez i promešamo salatu. Serviramo u dublju činiju na listovima zelene salate.



Prijatno :)

Коментари

Популарни постови са овог блога

Svinjska rebrca u saftu

Potrebno je 800g svežih svinjskih rebaraca 0.5dl soja sosa 1dl soka od paradajza 1 kašičica senfa 2 kašičice vuster sosa 1 kašičica šećera 3 čena belog luka 1 pomorandža ulje, biber, so Priprema Svinjska rebra iseći na manje komade. Beli luk sitno iseckati, a pomorandžu iscediti. U odgovarajućoj posudi sjediniti soja sos, sok od paradajza, šećer, vuster sos, sok od pomorandže, beli luk i malo bibera po ukusu. U pripremljenu smesu natopiti svinjska rebarca i ostaviti ih da se mariniraju najmanje 120 minuta. Posudu za pečenje nauljiti i u nju poslagati marinirana rebarca te ih preliti ostatkom marinade. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene . Pečena rebarca služiti uz prilog po vašoj želji. Prijatno :)

Plazma bombice

Potrebno je 500 gr mlevene plazme 200 gr suvog grožđa 200 gr žele bombona  200 gr čokolade za kuvanje 200 gr šećera u prahu Ekstrat ruma 250 gr putera 3 dl soka od narandže Priprema: U mleveni keks dodati umućeni puter sa šećerom u prahu, seckano suvo grožđe koje prethodno potopite u vodu i pustiti da odstoji 20 minuta, seckane žele bombone, rendanu čokoladu za kuvanje, ekstrat ruma i sok od narandže. Sve sjediniti i oblikovati kuglice. Gotove kuglice valjati po želji u mlevene orahe, kokosovo brašno, kristal šećer, čokoladu u prahu, ili mrvice za ukrašavanje. Prijatno :)