Пређи на главни садржај

Plazma bombice

Potrebno je

  • 500 gr mlevene plazme
  • 200 gr suvog grožđa
  • 200 gr žele bombona 
  • 200 gr čokolade za kuvanje
  • 200 gr šećera u prahu
  • Ekstrat ruma
  • 250 gr putera
  • 3 dl soka od narandže


Priprema:


U mleveni keks dodati umućeni puter sa šećerom u prahu, seckano suvo grožđe koje prethodno potopite u vodu i pustiti da odstoji 20 minuta, seckane žele bombone, rendanu čokoladu za kuvanje, ekstrat ruma i sok od narandže. Sve sjediniti i oblikovati kuglice. Gotove kuglice valjati po želji u mlevene orahe, kokosovo brašno, kristal šećer, čokoladu u prahu, ili mrvice za ukrašavanje.



Prijatno :)

Коментари

Популарни постови са овог блога

Svinjska rebrca u saftu

Potrebno je 800g svežih svinjskih rebaraca 0.5dl soja sosa 1dl soka od paradajza 1 kašičica senfa 2 kašičice vuster sosa 1 kašičica šećera 3 čena belog luka 1 pomorandža ulje, biber, so Priprema Svinjska rebra iseći na manje komade. Beli luk sitno iseckati, a pomorandžu iscediti. U odgovarajućoj posudi sjediniti soja sos, sok od paradajza, šećer, vuster sos, sok od pomorandže, beli luk i malo bibera po ukusu. U pripremljenu smesu natopiti svinjska rebarca i ostaviti ih da se mariniraju najmanje 120 minuta. Posudu za pečenje nauljiti i u nju poslagati marinirana rebarca te ih preliti ostatkom marinade. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene . Pečena rebarca služiti uz prilog po vašoj želji. Prijatno :)

Indijska salata

Potrebno je: 500 gr pilećih grudi 200 gr majoneza 50 gr pečenog oljuštenog kikirikija 50 gr semenki suncokreta 2 oljuštena krompira 1 struk praziluka 3 šargarepe 6 kiselih krastavaca 1 limun 1 kašika mešavine začina 1 kašika senfa pola kašičice kariija 200 ml kisele pavlake Priprema: Meso isečemo na tanke duguljaste parčiće, praziluk na tanke polukrugove, krompire na kocke, a kisele krastavce na sitnije kockice. Šargarepe isečemo na sitnije kockice i stavimo u šerpu sa provrelom vodom da se kuvaju. Kada je šargarepa polukuvana u šerpu dodamo isečen krompir. Skuvanu šargarepu i krompir procedimo. Ispržimo pileće meso. U veći sud stavimo isečen praziluk, kari, isečene krastavce, mešavinu začina, suncokret i kikiriki. Pola limuna iscedimo na cediljci i limunovim sokom prelijemo sastojke u sudu. Dodamo senf, ispečeno meso, kuvanu šargarepu i krompir, kiselu pavlaku, majonez i promešamo salatu. Serviramo u dublju činiju na listovima zelene salate. Prijatn...