Potrebno je:
- 1kg Mladih krompirića
- 2dl ulja
- 0.5kg piletina
- šargarepa
- celer
- paškanat
- 2 jajeta
- 4 kašike prezli
- kašičica aleve paprike i so
Priprema:
Mladim krompirićima oguliti tanku koricu, oprati ih i umotati u čvrstu suvu krpu. Kada su pro sušeni, posoliti i pržiti na dobro zagrejanom ulju dvadesetak minuta, okrećući ih da bi se jednako ispržili sa svih strana. U međuvremenu staviti pileće meso u litar vode da se kuva zajedno sa šargarepom naseckanu na kolutove, izrendanim korenom celera i paškanata. Kuvati oko pola sata. Zatim izvaditi meso, kako umakati prvo u umućena jaja, zatim u prezle pomešane sa alevom paprikom i pržiti na zagrlim ulju da porumeni sa svih strana. Servirati pohovanu piletinu zajedno sa krompirićima. Tečnost u kojoj je meso kuvano iskoristiti za pripremanje domaće supe.
Prijatno :)
Prijatno :)
Коментари
Постави коментар