Пређи на главни садржај

Teleća bela čorba

Potrebno je:

  • 300g telećeg mesa od buta
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 krompira
  • 1 koren peršuna
  • 1/2 malog celera
  • 2 šargarepe
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 2dl neutralne pavlake
  • 1 žumance
  • 1 limun
  • 2l vode
  • biber i so


Priprema:

Crni luk, krompir, koren peršuna, šargarepa i celer očistiti i iseći na kockice. Teletinu očistiti od žilica pa i nju takođe iseći na manje kocke. Na malo ulja propržiti crni luk, zatim dodati sargarepu, koren peršuna i celera te i njih kratko propržiti. Potom dodati teletinu i pržite dok ne  promeni boju. Nastaviti sa dinstanjem povremeno dolivajući vodu po potrebi. Kada su povrće i meso napola dinstani, sipati 2l vode, dodati krompir i začine po ukusu pa kuvati dok svi sastojci ne omekšaju. Pred kraj kuvanja dodati mešavinu brašna i malo vode te ostaviti da se zgusne. U gotovu čorbu dodati sok od limuna, mešavinu neutralne pavlake i žumanceta pa promešati. Odozgo posuti seckanim peršunom.



Prijatno :)

Коментари

Популарни постови са овог блога

Svinjska rebrca u saftu

Potrebno je 800g svežih svinjskih rebaraca 0.5dl soja sosa 1dl soka od paradajza 1 kašičica senfa 2 kašičice vuster sosa 1 kašičica šećera 3 čena belog luka 1 pomorandža ulje, biber, so Priprema Svinjska rebra iseći na manje komade. Beli luk sitno iseckati, a pomorandžu iscediti. U odgovarajućoj posudi sjediniti soja sos, sok od paradajza, šećer, vuster sos, sok od pomorandže, beli luk i malo bibera po ukusu. U pripremljenu smesu natopiti svinjska rebarca i ostaviti ih da se mariniraju najmanje 120 minuta. Posudu za pečenje nauljiti i u nju poslagati marinirana rebarca te ih preliti ostatkom marinade. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene . Pečena rebarca služiti uz prilog po vašoj želji. Prijatno :)

Indijska salata

Potrebno je: 500 gr pilećih grudi 200 gr majoneza 50 gr pečenog oljuštenog kikirikija 50 gr semenki suncokreta 2 oljuštena krompira 1 struk praziluka 3 šargarepe 6 kiselih krastavaca 1 limun 1 kašika mešavine začina 1 kašika senfa pola kašičice kariija 200 ml kisele pavlake Priprema: Meso isečemo na tanke duguljaste parčiće, praziluk na tanke polukrugove, krompire na kocke, a kisele krastavce na sitnije kockice. Šargarepe isečemo na sitnije kockice i stavimo u šerpu sa provrelom vodom da se kuvaju. Kada je šargarepa polukuvana u šerpu dodamo isečen krompir. Skuvanu šargarepu i krompir procedimo. Ispržimo pileće meso. U veći sud stavimo isečen praziluk, kari, isečene krastavce, mešavinu začina, suncokret i kikiriki. Pola limuna iscedimo na cediljci i limunovim sokom prelijemo sastojke u sudu. Dodamo senf, ispečeno meso, kuvanu šargarepu i krompir, kiselu pavlaku, majonez i promešamo salatu. Serviramo u dublju činiju na listovima zelene salate. Prijatn...

Plazma bombice

Potrebno je 500 gr mlevene plazme 200 gr suvog grožđa 200 gr žele bombona  200 gr čokolade za kuvanje 200 gr šećera u prahu Ekstrat ruma 250 gr putera 3 dl soka od narandže Priprema: U mleveni keks dodati umućeni puter sa šećerom u prahu, seckano suvo grožđe koje prethodno potopite u vodu i pustiti da odstoji 20 minuta, seckane žele bombone, rendanu čokoladu za kuvanje, ekstrat ruma i sok od narandže. Sve sjediniti i oblikovati kuglice. Gotove kuglice valjati po želji u mlevene orahe, kokosovo brašno, kristal šećer, čokoladu u prahu, ili mrvice za ukrašavanje. Prijatno :)