Potrebno je:
- 300g telećeg mesa od buta
- 1 glavica crnog luka
- 2 krompira
- 1 koren peršuna
- 1/2 malog celera
- 2 šargarepe
- 2 kašike brašna
- 1 kašika seckanog peršuna
- 2dl neutralne pavlake
- 1 žumance
- 1 limun
- 2l vode
- biber i so
Priprema:
Crni luk, krompir, koren peršuna, šargarepa i celer očistiti i iseći na kockice. Teletinu očistiti od žilica pa i nju takođe iseći na manje kocke. Na malo ulja propržiti crni luk, zatim dodati sargarepu, koren peršuna i celera te i njih kratko propržiti. Potom dodati teletinu i pržite dok ne promeni boju. Nastaviti sa dinstanjem povremeno dolivajući vodu po potrebi. Kada su povrće i meso napola dinstani, sipati 2l vode, dodati krompir i začine po ukusu pa kuvati dok svi sastojci ne omekšaju. Pred kraj kuvanja dodati mešavinu brašna i malo vode te ostaviti da se zgusne. U gotovu čorbu dodati sok od limuna, mešavinu neutralne pavlake i žumanceta pa promešati. Odozgo posuti seckanim peršunom.
Prijatno :)
Коментари
Постави коментар